Správné skladování potravin je klíčové, abyste zbytečně neplýtvali. Pokud máte je máte rádi sladké, tak neskladujte nikdy banány v lednici!
Banány jsou poměrně všestranné ovoce, které může dochutit vaše ovesné vločky, dodává správnou texturu do nápojů smoothies a nebo z něj lze péct. Dokonce se polovina banánu používá jako veganská alternativa za 1 vejce. Podle Eat This, Not That! jsou banány skvělé pro vaše zdraví a mohou vám poskytnout energii, kterou potřebujete, omezit nadýmání a nebo dokonce předcházet rakovině. Podle Spoon University obsahují banány obvykle kolem 100 kalorií a mají dobrou hladinu draslíku, vitamínu B6, vitamínu C a vlákniny.
Pravděpodobně víte, že banány chutnají nejlépe zralé, ale najdou se i jedinci, kteří mají slabost pro ty nezralé nazelenalé kousky. Zralý banán obsahuje více cukrů a je tedy o dost sladší než jeho nezralé protějšky. Pokud jsou banány zařazeny do vašeho jídelníčku, tak byste určitě měli vědět, že není vhodné je skladovat v lednici. Proč?
Neskladujte banány v lednici! Nedozrávají správně.
Stalo se to každému, určitě jste někdy přišli z nákupu a naházeli jste do spodního boxu určenému pro ovoce a zeleninu banány společně s ostatním ovocem. Ukázalo se však, že to není dobrý nápad. Podle Love Food banány potřebují vyšší teploty k tomu, aby mohly dozrát. Banány mohou dozrávat při teplotě 15 a více stupňů Celsia. V lednici vám mohou také zčernat.
I přesto, že banán uložíte do lednice a potom jej odložíte na teplejší místo, tak se nemusí navrátit proces zrání. Nejlepší způsob jak banány skladovat je v nějaké míse na ovoce a ve chvíli, kdy budou krásně žluté a zralé je konzumovat. Rozhodně si také nenechte ujít článek Jak správně skladovat čerstvé ovoce a zeleninu. Jak své banány skladujete vy? Máte je rádi sladké nebo spíše lehce nezralé a nazelenalé? Podělte se s ostatními v komentářích pod článkem.